Aktivni igrači sa najdužim stažom u NBA

Legende

Aktivni igrači sa najdužim stažom u NBA

Legende
Autor: Datum objave: 28.08.2021. Foto: NBA Canada

Bliži nam se početak 76. po redu sezone najjače košarkaške lige na svetu, pa bacimo pogled na još uvek aktivne igrače koji se takmiče u njoj od početka svojih bogatih karijera.

Svima njima je cilj da stignu neprikosnovenog Vinsa Kartera koji drži rekord kao igrač koji je odigrao najviše sezona ikada – 22. Velika imena poput Roberta Periša, Kevina Vilisa, Kevina Garneta i Dirka Novickog imaju u svojim karijerama jednu sezonu manje.

Pomenuti rekord uglavnom drže igrači koji su igrali na pozicijama krilnog centra i centra, dok rekord za igrače koji su igrali na “nižim” pozicijama drži pokojni Kobi Brajant koji je odigrao 20 sezona, dok sezonu manje u odnosu na njega imaju Džon Stokton i Džejson Kid.

Novicki drži rekord po broju sezona tokom kojih je nastupao igrajući za samo jedan tim gde je tokom 21. sezone branio boje Dalas Meveriksa. Sledeći na toj listi gore pomenuti Brajant sa 20 odigranih sezona. Iza njega su Tim Dankan i Stokton sa 19 provedenih sezona tokom kojih su ostali lojalni samo jednom timu.

Podelite vest: