Memfis povlači iz upotrebe dresove Zeka Rendolfa i Tonija Alena

Legende Memphis Grizzlies

Memfis povlači iz upotrebe dresove Zeka Rendolfa i Tonija Alena

Legende Memphis Grizzlies
Autor: Aleksandar Pandžić Datum objave: 13.09.2021. Foto: Hashdot Sports

Sjajne vesti stižu nam iz Tenesija, iz redova Memfis Grizlisa, a one glase – dresovi Zeka Rendolfa i Tonija Alena, krasiće svodove dvorane u Memfisu!

Kako prenose američki novinari, dres sa brojem 50, koji je nosio popularni Zi-Bo, kao i dres sa brojem 9, koji je bio u vlasništvu Tonija Alena, u toku ove sezone biće povučeni iz upotrebe.

Legendarni Zek Rendolf je, pre nego što će postati član Memfisa, važio za žestokog momka, koji je svojim temperamentom i ispadima, najčešće u Portlandu, stekao status ”razbojnika” u NBA krugovima. Nakon solidnih rola u Niksima i Klipersima, došao je na red i Memfis.

U julu 2009. godine, Zek Rendolf je iz Klipersa trejdovan u Memfis u zamenu za Kventina Ričardsona. Navijači Grizlisa su bili skeptični povodom ovog trejda, ali nije mnogo trebalo žestokom momku iz Indijane da postane ljubimac navijača. U svojoj prvoj sezoni, beležio je odlične partije, ali nažalost nije uspeo da ”pogura” svoj tim do plejofa. Te sezone je prvi put u karijeri izabran za učesnika ”All-Stara”.

Kasnije, ekipa iz Tenesija, predvođena sjajnim Rendolfom, pravi niz od čak sedam učešća u plejofu, što je do tada to bilo ravno naučnoj fantastici.

U tih 7 godina, morali bi pomenuti 2011. godinu, kada su kao osmoplasirani tim plejofa, u prvoj rundi naglavačke izbacili prvoplasirane San Antonio Sparse, kao i 2013. godinu, u kojoj su se nakon neverovatnih mečeva sa Oklahomom, plasirali u finale konferencije prvi put u istoriji, gde su kasnije bili počišćeni od San Antonio Sparsa.

Zek Rendolf je za ekipu Memfisa za 8 sezona nastupio 551 put, a beležio je 16.8 poena u proseku, uz 10.2 uhvaćene lopte po meču.

Publika je volela njegovu strast, njegovu energiju, njegovu privrženost, a on se nije ustručavao da pomene kako obožava navijače i ovaj grad, koji leži na čuvenoj reci Misisipi.

11. decembra ove godine, na meču sa Hjustonom, Memfis će zauvek iz upotrebe povući dres sa brojem 50, dres legendarnog Zeka Rendolfa.

Podelite vest: