Anonimna anketa: Džordan najbolji svih vremena

Chicago Bulls Legende

Anonimna anketa: Džordan najbolji svih vremena

Chicago Bulls Legende
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 09.04.2019. Foto: CNBC.com

Američki sportski portal The Athletic sproveo je anonimnu anketu među NBA igračima. Postavljana su im različita pitanja o sportu, između ostalog i ko je najbolji košarkaš svih vremena.

Odgovor je bio skoro jednoglasan: Majkl Džordan. Od 127 igrača koji su učestvovali u anketi, čak njih 122 odgovorilo je imenom i prezimenom legende Čikago Bulsa. Na drugom mestu našao se Lebron Džejms, a na trećem Kobi Brajant.

(FOTO: gettyimages.com)

Debata između trojice pomenutih igrača postoji odavno, ali se ipak čini da veliki Majkl uvek završi na vrhu. Što je i radio kroz celu karijeru, u kojoj je osvojio 6 titula u isto toliko finala. Danas je vlasnik Šarlot Hornetsa, sa kojima ima daleko manje uspeha.

Između ostalih pitanja, učesnicima ankete postavljeno je i ko će odneti nagradu za najkorisnijeg igrača ove sezone. Skoro polovina ispitanika smatra da će krunu iz prošle sezone potvrditi Džejms Harden, ispred zvezde Milvokija  Janisa Adetokunba. Na trećem mestu završio je Pol Džordž, koga je povreda sprečila da još ozbiljnije ugrozi dvojac ispred sebe.

 

Podelite vest: