Leto Golden Stejt Voriorsa

Golden State Warriors

Leto Golden Stejt Voriorsa

Golden State Warriors
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 01.07.2021. Foto: NBA.com

Produžetak ugovora Stefa Karija

Jasno je kakvu sezonu je imao Stef Kari, kada se našao u najužem krugu kandidata za MVP naslov, a njegov tim nije uspeo da se plasira ni u plejof. 32 poena, 5.8 asistencija, 5.5 skokova, uz 48% iz igre, 42% za 3 poena i 92% sa linije penala. Tako malo nedostajalo je za novu 50/40/90 sezonu.

Naredna godina biće ključna što se nade za novom titulom tiče. Klej Tompson se vraća, pa će stara okosnocia Kari/Tompson/Grin biti na okupu. Ali čini se da u ovom trenutku samo to nije dovoljno.

Kari je slobodan igrač narednog leta. Već ovog može da potpiše rani produžetak ugovora i oslobodi navijače presije. Medjutim, postoji li mogućnost da to ne bude slučaj? Da li je želja za novom poterom za prstenom veća od slepe lojalnosti? Može li da se desi da Stefu prekipi ukoliko Golden Stejt ponovo bude nekonkurentan kao ove sezone?

Mnogo toga će zavisiti od poteza koje će Bob Majers i ostatak uprave tima vući ovoga leta. Stef je inače kvalifikovan da potpiše svoj treći 200+M$ ugovor i tako udje u istoriju lige. Tačan iznos jeste 215.4M$ za četvorogodišnju vernost.

“Ne vidim razlog da ne budemo optimistični. On je motivisan. Mi smo motivisani. Rekao bih da smo prilično samouvereni da ćemo rešiti nešto” izjavio je Bob Majers na pitanje da li se nada da će Stef potpisati novi ugovor ovog leta.

Ne može se rečima opisati koliko Stef znači ovom timu. On je ikona Ratnika. U aprilu je prestigao Vilta Čembrlejna i postao najbolji poenter u istoriji tima, a u martu isto učinio i sa Gajom Rodžersom i postao prvi asistent franšize.

Podelite vest: