Fantastična utakmica u San Francisku, Dža Morent srušio Voriorse

Golden State Warriors Memphis Grizzlies

Fantastična utakmica u San Francisku, Dža Morent srušio Voriorse

Golden State Warriors Memphis Grizzlies
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 29.10.2021. Foto: The Athletic

Okršaj dva briljantna plejmejkera rešio je u svoju korist mlađi, Dža Morent, čiji su Grizlisi savladali Voriorse Stefa Karija, 101:104, nakon produžetka.

U jednom trenutku prvog poluvremena Golden Stejt je vodio i sa 19 poena razlike, igrali su lepršavo i većina igrača bila je u dobrom ritmu. Ali je mlada ekipa iz Tenesija metodičkom igrom krckala prednost Ratnika, koji su vodili sve do par minuta pred kraja meča. U uzbudljivoj završnici Morent je pogodio sa preko 9 metara i doneo Memfisu prednost, na šta je odgovorio Demijon Li.

Nakon toga videli smo veliku seriju zaista sjajnih poteza u odbrani, Kajl Anderson i Dientoni Melton na jednoj, kao i Andre Igudala i naravno Drejmond Grin na drugoj strani odveli su ovu utakmicu u produžetak.

Valja napomenuti da je Stef Kari, koji je postigao čak 36 poena, pomalo zatajio u momentima kada se utakmica lomila i promašio veliki broj pokušaja. Ratnici su u tim trenucima odlutali od svog čuvenog protoka lopte u izolaciju, što je verovatno i razlog zbog kojeg je Stef šutirao iz dosta težih situacija. U istom periodu Dža Morent je značajno bolje organizovao igru svog tima, probijao po želji i pravio višak, time i prednost svom timu i u napadima koji nisu rezultirali njegovim asistencijama i poenima. Sve u svemu, odličan dvoboj igrača sa samog vrha naše MVP trke.

Dva momka iz senke, po jedan iz oba tima, ističu se odličnim partijama od početka sezone, ali ih nećemo hvaliti jer će se u toku dana naći u novoj rubrici zvanoj “Nolimic lupa”. Do tada možete pročitati nešto od naših dosadašnjih tekstova iz rubrika.

Morent je utakmicu završio sa 30 poena, uz 7 skokova, 5 asistencija i 4 ukradene lopte. Grizlisi su sada na skoru 3-2, dok su Voriorsi doživeli prvi poraz i sada su na 4-1. U narednim susretima Memfis dočekuje Majami, a Golden Stejt Oklahomu.

Podelite vest: