Tejlor Dženkins je novi trener Memfisa

Memphis Grizzlies

Tejlor Dženkins je novi trener Memfisa

Memphis Grizzlies
Autor: Uroš Živković Datum objave: 11.06.2019. Foto: Bleacher Report

Nakon dugotrajne i više nego opsežne potrage, Memfis Grizlisi konačno imaju novog trenera. To je dosadašnji pomoćnik Majka Budenholzera, Tejlor Dženkins.

Dženkins je bio u užem krugu kandidata, o kojima smo nedavno pisali, a u ekipi iz Tenesija su se odlučili za njega najviše iz razloga što su smatrali da je od svih kandidata on najbolji učitelj i neko ko najbolje ume da radi sa mladim igračima, a naredne sezone se očekuje da Grizliji imaju jednu izuzetno mladu i perspektivnu ekipu, predvođenu Džerenom Džeksonom i najverovatnije Dža Morentom.

U Memfisu su, nakon otkaza koji je uručen treneru Bikerstafu, obavili intervjue sa nekoliko kandidata, a kako prenosi Adrijan Vojnarovski sa ESPN-a, sa Dženkinsom su se sastali čak tri puta, pre svih novopostavljeni izvršni potpredsednik, Zek Klajman, a nedavno se novi šef struke sastao i sa vlasnikom tima Robertom Perom, nakon čega su se Grizlisi i definitivno opredelili za njega.

(Foto: Gary Dineen/Getty Images)

Tejlor Dženkins je svoju karijeru započeo kao funkcioner u San Antoniju, gde je bio zamenik predsednika zaduženog za košarkaške operacije. Ipak, ubrzo je shvatio da bi se radije oprobao u trenerskom poslu, a priliku za to je dobio takođe u ovoj organizaciji, kada je 2008. postao pomoćnik u filijali ekipe iz Teksasa, Ostin Sparsima. Ovaj tim je kasnije predvodio i kao prvi trener i uspeo je da se domogne i plej-ofa razvojne lige. Pomoćni trener u NBA ligi postaje 2013. godine, u Atlanti, kao glavni asistent Majku Budenholzeru, sa kojim se zbližio u San Antoniju i pored koga je od tada neprekidno sedeo na klupi. U protekloj sezoni su izuzetno uspešno predvodili Milvoki Bakse do najboljeg skora u ligi i finala Istočne konferencije.

Pogledajte i jednu vrlo zanimljivu situaciju koja se dogodila nedavno, u prvoj rundi ovogodišnjeg doigravanja, a u kojoj je glavni akter upravo novopostavljeni prvi trener Grizlisa.

 

Podelite vest: