Tuča, energija i pobeda Indijane

Indiana Pacers Utah Jazz

Tuča, energija i pobeda Indijane

Indiana Pacers Utah Jazz
Autor: Datum objave: 12.11.2021. Foto: ESPN

Četiri igrača su izbačena nakon što su se Rudi Gober i Majls Tarner potukli na kraju meča u pobedi Indijana Pejsersa nad Jutom Džezom u četvrtak uveče 111-110.

Tuča je počela tako što je Gober povukao Tarnera na zemlju sa sobom nakon što Tarner izblokirao njegov šut na nešto više od četiri minuta do kraja igre. Tarner je odgovorio tako što je gurnuo Gobera u leđa, što je navelo centra Jute Džez da uhvati Tarnera i pokuša da ga baci na pod.

Donovan Mičel i Džo Ingls pridružili su se tuči pošto su se članovi oba tima okupili blizu klupe Jute Džez. Gober, Tarner, Mičel i Ingles su izbačeni sa daljeg toka utakmice zbog tuče.

Tarner je za tuču okrivio Gobera koji ga je srušio na pod posle prljave igre.

“Morao sam da se zauzmem za sebe u toj situaciji”, rekao je Tarner. „Mislim da nisam uradio ništa loše. Ali to nije na meni da odlučujem. Razgovaraćemo sa ligom i videćemo šta će se od toga desiti.“

Mičel je postigao 26 poena 5 skokova, 4 asistencije i 3 ukradene lopte, dok je Gober upisao 19 poena i 11 skokova. Mičel je uskočio u tuču sa nagomilanim frustracijama zbog sudija koji su dozvolili previše kontakta na početku utakmice.

„Čitava ta stvar je mogla da se izbegne – samo rano podvući crtu, umesto pustiti je da se gradi tokom cele utakmice“, rekao je Mičel.

Gober je rekao da zvaničnici “dozvoljavaju momcima da prave gluposti”, ali je primetio da se ne oseća kao da je to situacija u kojoj treba da udari nekoga.

“Ako se ne osećam ugroženo, neću zadati udarac i biti suspendovan i povrediti svoj tim, nisam osećao nikakvu pretnju. Neću se tući na košarkaškom terenu”, rekao je Gober. „Ali ako neko želi da se svađa, lako sam dostupan. Veoma sam lako dostupan. Jednostavno neću to raditi na društvenim mrežama, na primer ako neko ima problem, Instagram, Tviter, WhatsApp, to nikako. “.

Mičel je brzo počeo da pogađa i dao je rani podsticaj Džezu. Ali nakon što je Bojan Bogdanović otišao na polaganje i doveo Jutu u vođstvo od 42-38 sredinom druge četvrtine, Pejseri su držali Džez na samo četiri koša u poslednjih 6 i po minuta pre poluvremena. U međuvremenu, Indijana je više puta postigla koševe iz druge šanse da bi se vratila u vođstvo.

Pejsersi su zatvorili poluvreme serijom od 11-3 isprekidanom uzastopnim koševima Mekonela i povela sa 60-51.

Gober je postigao 11 poena u trećoj četvrtini i pomogao Džezu da nakratko priđu. Tarner i Malkolm Brogdon su u vezali tri trojke na tri uzastopna poseda, te tako povećali vođstvo Pejsersa na 83-74.

Juta se nije približila na manje od pet poena u četvrtoj četvrtini, no imala je sve nade da se vrate i ako je ostala bez glavnih igrača tima, no nije uspela. Poraz je bio prvi za Jutu kod kuće ove sezone.

Podelite vest: